اقتصاد ارمنستان تا اندازه زیادی به سرمایهگذاری و پشتیبانی ارمنیان خارج از کشور وابسته است . پیش از استقلال، اقتصاد ارمنستان بیشتر بر پایه صنایع شیمیایی، الکترونیک، ماشینآلات، فرآوری خوراک، لاستیکسازی و بافندگی بنا شده بود و برای مواد اولیه صنایع خود وابستگی زیادی به دیگر جمهوریهای شوروی و خارج از کشور داشت.
ارمنستان در فاصله گرفتن از نظام اقتصادی کمونیستی و حرکت به سمت اقتصاد سرمایهداریگامهای مهمی را در آزادسازی اقتصادی برداشتهاست اما محدودیتهایی همچون وابستگی انرژی به خارج از جمله روسیه و ایران، فقر منابع، محصور بودن در خشکی و تنشهای این کشور با دو همسایه شرقی و غربی (آذربایجان و ترکیه)، توان مانور این کشور را جهت مشارکت در سرمایهگذاریهای منطقهای و همچنین فضای تنفسی این کشور را شدیداً کاهش دادهاست.
ساختار اقتصادی جمهوری ارمنستان در جریان جنگ شش ساله در قرهباغ آسیب فراوانی دیده است. اما، هفت سال پس از پایان جنگ بسیاری از مردم ارمنستان از وجود مافیای اقتصادی در کشورشان شکایت دارند. مافیایی که به باور آنها کمکهای جهانی را به سمت خود کشیده و از پخش عادلانه و برابر آن در جامعه جلوگیری میکند. در سالیان اخیر از «فساد مالی» به عنوان بزرگترین چالش ارمنستان در راه پیشرفت نام برده میشود.
اقتصاد ارمنستان تحت تاثیر بحران مالی جهانی آسیبهای فراوانی دیده است. یکی از نمودهای این بحران به صورت ورشکستگیهای مالی است. برای نمونه شرکت هواپیمایی ملی ارمنستان، اَرم اَویا (Armavia)، در ماه فروردین 1392 اعلام ورشکستگی نموده و فعالیتش را متوقف کرد. "این شرکت در بیانیهای، ناتوانی در پرداخت بدهیها را دلیل ورشکستگی خود اعلام کرده و گفته است که این وضعیت ناشی از تاثیرات بحران مالی جهانی بوده است."
[ ]
+ نوشته شده در ساعت 10:47 صبح توسط Mirzaali